top of page

Verduurzamen met je hypotheek

Wanneer je van plan bent je woning te verduurzamen, dan zijn daar mogelijkheden voor. Financier je energiebesparende voorzieningen dan mag je in 2021 tot 106% (in plaats van 100%) van de waarde van de woning lenen. 

Bij het verduurzamen van je hypotheek kun je in bepaalde situaties meer lenen. Wanneer je inkomen minimaal € 33.000 is kun je profiteren van het voordeel dat investeringen in energiebesparende maatregelen tot maximaal € 9.000 buiten beschouwing worden gelaten. Bij een nul-op-de-meter woning is dat bedrag € 25.000 met energieprestatiegarantie en € 15.000 zonder energieprestatiegarantie.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke energiebesparende maatregelen vallen onder de regeling?

Onder energiebesparende voorzieningen vallen:

  • Isolatie van dak, gevel of leiding

  • HR++ beglazing (of hoger);

  • Warmtepomp;

  • Zonnepanelen.

Per 2021 vallen een HR-ketel en een zonneboiler niet meer onder de energiebesparende voorzieningen.
 

Energiebesparende maatregelen via een bouwdepot

Om er zeker van te zijn dat het extra geld wordt besteed aan energiebesparende voorzieningen, stort de geldverstrekker dit bedrag in een bouwdepot. Vooraf geef je aan welke maatregelen je wilt nemen en welke kosten daar naar verwachting tegenover staan. Wanneer de kosten gemaakt zijn, dien je de nota's in en wordt er uit het depot uitbetaald. Blijft er een saldo over nadat de voorzieningen gerealiseerd zijn of het bouwdepot is verlopen? Dan moet je dit saldo gebruiken als extra aflossing op de hypotheek

Weet je op dit moment nog niet precies welke energiebesparende maatregelen je moet nemen? Dan is het mogelijk om een Energiebespaarbudget in je hypotheek aanvraag te verwerken. Dat is in de eerste plaats mogelijk als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluit. Maar er zijn ook geldverstrekkers die zonder NHG het Energiebespaarbudget aanbieden. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf geen specificatie van de kosten of maatregelen hoeft te geven. 

 

Heb je vragen over verduurzamen of wil je verduurzamen en dit financieren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 
 

Zonnepanelen op het dak
bottom of page