Florius claimt eerste hypotheekoplossing voor verduurzaming

Florius komt per 1 april met een nieuw hypotheekproduct dat de drempel voor huizenbezitters moet verlagen om energiebesparende maatregelen te treffen. De Florius Verduurzaam Hypotheek kan los van de reguliere hypotheek worden gesloten en biedt tot € 25.000 extra leenruimte voor energiebesparende maatregelen. “Zo’n hypotheekoplossing bestaat nog niet in de markt”, zegt directeur Karin Polman.


Met het nieuwe product wil Florius een eenvoudige en toegankelijke oplossing bieden om duurzamer te wonen. “Het energiezuinig maken van de woning moet voor iedereen toegankelijk en betaalbaar worden. We dragen met verduurzaming van woningen niet alleen bij aan een reductie van C02. We zorgen zo ook dat de energielasten omlaag kunnen en het wooncomfort omhoog. Bovendien kan de waarde van een huis stijgen als het energielabel opschuift”, zegt directeur Karin Polman. Wat haar betreft gaat de volledige woningportefeuille van Florius naar energielabel A. ‘Een groen begin is het halve werk’ is het motto van de begeleidende campagne.


Twee jaar de tijd

De Verduurzaam Hypotheek kan worden aangevraagd als onderdeel van de reguliere hypotheekaanvraag of als extra lening voor bestaande hypotheekklanten. Het bedrag komt in een bouwdepot. Klanten kunnen in twee minuten een gratis Bespaarcheck doen, die een indicatie geeft van de mogelijke energiebesparing en de benodigde investering.

De klant heeft twee jaar de tijd om de energiebesparende maatregelen uit te voeren, zonder renteconsequenties voor de hypotheek. Wil de huizenbezitter de voorgenomen maatregelen gaan uitvoeren, dan kan hij een beroep doen op De Energiebespaarders, waarmee Florius samenwerkt. Zij kunnen het volledige traject van verduurzaming verzorgen. Klanten krijgen korting op hun diensten.


Flexibeler en goedkoper dan regulier bouwdepot

Voor verduurzaming kan uiteraard ook een regulier (ver)bouwdepot worden gesloten. “Maar het voordeel van de Verduurzaam Hypotheek is dat je alleen een indicatie hoeft te geven van de maatregelen die je wilt treffen”, zegt Polman. “Je hoeft geen volledige specificatie te hebben, als het maar om energiebesparende maatregelen gaat. Een tweede voordeel is dat de extra lening niet meetelt bij het bepalen van de risicoklasse op basis van de LTV. De rente is dus laag, gemiddeld voor de drie renteperiodes die we aanbieden 1,5%. Dit is de eerste en tot nu toe enige hypotheekoplossing op het gebied van verduurzaming.”


Verbreding advies

Florius heeft in het kader van verduurzaming een zogeheten design week georganiseerd samen met het intermediair en onderzoek gedaan onder consument. Dat heeft geresulteerd in het nieuwe product. “Voor adviseurs is het een welkome aanvulling om hun activiteiten te verbreden met energieadvies. Ze kunnen nu inzichtelijk maken wat een investering oplevert en dat scheelt, want mensen kiezen vaak met hun portemonnee”, aldus Polman.


Mentale ruimte voor verduurzaming

Consumenten hebben anderzijds vaak wel de wil om iets te doen, maar het gebeurt vaak niet. “Klanten staan welwillend tegenover verduurzamen, maar de prioriteit ligt toch bij de beste financiële deal. Als iemand een huis koopt, is er vaak geen mentale ruimte meer om ook nog naar verduurzaming te kijken”, geeft Polman aan. “Daarom nemen veel adviseurs het niet mee in hun advies. Met onze nieuwe hypotheek hoeft van uitstel geen afstel te komen: dan is de lening al geregeld.”

Eerste publicatie door Rob van de Laar op 20 mrt 2019


bron: AM magazine

0 keer bekeken

privacyverklaring 

Mauritslaan 49
6129 EL Urmond

Kantoor 7.0.21

info@finizi.nl

06-15968592

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon